1) Digitaalinen portfolio eroaa perinteisestä portfoliosta ainoastaan toteuttamistapansa puolesta. Verkkoportfolio on siis tehty digitaalisesti. Digitaalisessa portfoliossa hyödynnetään teknologian mukanaan tuomia mahdollisuuksia tallentaa, säilyttää, hallita ja jakaa suurtakin tietomäärää nopeasti ja tehokkaasti. Myös portfolion muokkaaminen on helpompaa, kun se on jo alun perin tehty digitaalisessa muodossa. Digitaaliseen portfolioon voidaan tallettaa monenlaisia liikkuvaa videokuvaa, animaatioita ja ääntä sisältäviä elementtejä. Portfolioon voidaan liittää myös linkkejä ja sitä on helppo täyttää päiväkirjatyyppisesti.

Elinikäinen digitaalinen portfolio voi olla vaikka kurssilla tehty ja sitä on sitten kirjoiteltu koko opiskelun ajan ja siellä on koko opiskelun aikaiset asiat. Kun portfoliota on pidetty kauan ja jos vaikka opiskelija on heitetty ulos kurssilta niin hän pääsee silti käsiksi omaan portfolioonsa. Tällöin voidaan puhua elinikäisestä portfoliosta. Digitaaliseen muotoon tehty portfolio on helposti muokattavissa erilaisiin jakelutapoihin sopivaksi. Tässäpä yleisimpiä jakelutapoja: www-sivut, verkko-opiskeluympäristöt, blogit, sähköpostin liitetiedosto, diaesitykset, USB muistitikut, CD/DVD ja perinteinen printattu aineisto.
 

Vertailua

2) Tässäpä kaksi digitaalisesti tehtyä portfoliota, jotka otin esimerkeiksi.  http://www.cop.fi/kotisivut/ILeppisaari/index.htm & http://www.tepponieminen.com/ 

Mielestäni tuossa ensimmäisessä portfoliossa, jonka on kirjoittanut Irja Leppisaari, on ehkä yksinkertaisemmin ja työnantajan näkökulmasta katsottuna helpommin ymmärrettynä asiat. Ulkoasu on ihan siisti niin Irjan, kuin myös Tepon portfoliossa. Tepon portfoliossa on panostettu kunnolla ulkoasuun ja se näyttää hyvältä ja miellyttää varmasti myöskin työnantajaa, mutta se on ehkä hankalampi käyttää ja ymmärtää. Kuitenkin molemmat portfoliot ovat hyviä ja siistejä ulkoasuiltaan. Irjan portfoliossa on mielestäni kattavammin tietoja ja asiaa, kuin Tepolla. Molempia on helppo käyttää. Molemmissa portfolioissa värit ja fontit näkyvät selvästi, eikä niitä ole hankala lukea. Teppo on listannut työnsä kuvina omaan portfolioonsa, kun taas Irja on kirjoittanut kaiken itsestään. Tepolla on myös kuva itsestään ja "ota yhteyttä" laatikko alimmaisena. Irjalla on myös kuvia itsestään ja muustakin, sekä lasten tekemiä töitä. Hän on koonnut portfolioonsa myös ajatuskarttoja.